Novi saziv Upravnog Odbora Udruge Pivara Sjever

5. veljače 2021.0

Udruga pivara “Sjever” održala je koncem prosinca 2020. svoju redovnu izbornu Skupštinu na kojoj je imenovan novi upravni odbor na čelu sa predsjednikom Tomislavom Uroićem. U sastav Upravnog odbora uz njega su izabrani Matija Mišak kao zamjenik predsjednika, Dražen Lipić kao tajnik, Vanja Rodinger kao blagajnik te Ivan Jenkač kao član. Ovo je drugi saziv Upravnog odbora Udruge koja kao registrirana udruga postoji od 2017. godine. 

Tomislav Uroić je jedan od osnivača UPS-a, a do sada je obnašao ulogu člana UO Udruge. Kuhanjem piva bavi se od 2012. godine, a veliki je ljubitelj belgijskih, crvenih (IRA) i tamnih piva. Iako je, kako kaže, zbog privatnih i poslovnih obaveza s nelagodom prihvatio zadaću predsjednika za svoj cilj u radu Udruge stavio je poseban naglasak na druženje članstva. Ono je posebno kroz 2020. bilo minimalno zbog epidemioloških mjera uzrokovanim pandemijom Covid-19 koja će kako izgleda obilježiti i početak mandata novog UO-a.

Matija Mišak je dugogodišnji član UPS-a i strastveni crafter koji se osim u proizvodnji nagrađivanih piva u kućnoj radinosti može pohvaliti i veoma uspješnim eksperimentima sa drugim tekućim proizvodima na bazi žitarica kao što su whiskey i gin. U novom sazivu UO-a Matija će posebnu pozornost posvetiti inventaru Udruge i kako najbolje iskoristiti opremu koju Udruga posjeduje, a koja je na raspolaganju svim članovima. 

Dražen Lipić, također je jedan od starih majstora kućnog pivarstava u UPS-u. Pivu kuha od 2015. Obožava raznolika piva, iako su mu od preferiranh stilova (trenutno) prioritet IPA, APA i American stout. Ovaj aktivni varaždinac bio je član varaždinskih wirelesaša, a trenutno je i član BBK Asi, Kao vrlo susretljiva osoba odlično se uklopio u članstvo UPS-a te će na tajničkoj funkciji staviti naglasak na okupljanju članstva te poticati razmjenu iskustva u kuhanju piva. Iz vlastitog iskustva kaže: “Najbolje ideje se rađaju uz super ekipu!”

Vanja Rodinger, preuzima finacije UPSa. Kroz njegove su ruke prošli svi donirani kegovi koje smo probali na dosadašnjim UPS festovima. Pošto je pivarima (njihovo) pivo vrijednije od novca nema sumnje da je zaradio poverenje da bude blagajnik. Vanja je pivski sudac i odličan pozavatelj pivskih stilova. Za sebe kaže da cijeni svaki primjerak koji je dobro izveden bez obzira na stil, ali ipak su mu pri srcu saison/farmhouse aleovi.

Ivan Jenkač, jedan je od idejnih začetnika Udruge i veliki zaljubljenik u kućno pivarstvo. Osvojio je nekoliko medalja sa natjecanja kućnih pivara te je od samih početaka zadužen za organizaciju suđenja na UPS fest natjecanju. U Udruzi vrlo vjerojatno nema pivara kojem Ajvek (kako ga većna zove) nije dao vrlo iskren dojam i savjet o kušanom pivu. Održao je nekoliko predavanja o kućnom pivarstvu te će kao član UO u novom mandatu biti zadužen za daljnje širenje i promicanje kućnog pivarstva u svojstvu osobe zadužene za komunikaciju s javnošću.

Zahvaljujemo prethodnom sazivu UO-a kao i bivšem predsjedniku Vjeranu Blažeki – Piccassu na velikom trudu i radu zbog kojeg je Udruga stekla brojne članove i simpatizere kao i prepoznatljivost na pivarskoj mapi Hrvatske!

Članovi na predCovid druženju, nadam se da uskoro nastavljamo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CiljeviDjelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi

Promocija kućnog pivarstva kao hobija; promicanje i širenje znanja i vještina vezanih uz kulturu izrade piva; okupljanje kućnih pivara i organiziranje pivarskih druženja; širenje turističkih sadržaja vezanih uz pivarstvo; organiziranje edukacija, radionica, prigodnih kulturnih događanja te ostalih manifestacija vezanih uz pivarstvo; društveno povezivanje i jačanje suradnje kućnih pivara te uspostava kontakata i suradnje sa sličnim međunarodnim i domaćim organizacijama; organiziranje putovanja i suradnje sa sličnim udrugama i ustanovama vezanih uz kulturu izrade piva; sudjelovanje na sajmovima, izložbama i drugim manifestacijama; informiranje javnosti o radu i ciljevima udruge; izdavanje povremenih stručnih i informativnih publikacija vezanih uz pivo i pivarstvo sukladno Zakonu o medijima.

GET IN TOUCHDruštvene mreže
Za još više detalja zapratite nas i na društvenim mrežama
GET IN TOUCHDruštvene mreže
Za još više detalja zapratite nas i na društvenim mrežama