UPS Fest 2023. – Beer mile utrka

Beer mile svjetski je poznata utrka koja se tradiconalno održava i u sklopu UPS festa. Ove će se godine održati 8. srpnja sa početkom u 19 sati.

Kao bi osigurali svoj startni broj potrebno se prijaviti na ovoj poveznici:

Broj sudionika ograničen je samo na 30 hrabrih za koje smo pripremili četiri odlična crafta koje će trebati popiti prema slijedećim vrlo jednostavnim pravilima:

Popij pivo, otrči četvrt milje.
Popij pivo, otrči četvrt milje.
Popij pivo, otrči četvrt milje.
Popij pivo, otrči četvrt milje.

Dakle: četiri piva, jedna milja.

Trkači, poljupci ili jednostavno PIVOMILJCI – radosno vas očekujemo!

Ostali jednako važni detalji za sudionike Beer mile utrke:

 • Pivo iz flašice ili limenke od 0,33l se mora konzumirati unutar prijelaznog područja od 10 metara prije početka pojedinog kruga od 400 m. Prijelazno područje započinje stolovima na kojima se nalaze puna piva, a završava stolovima na koje se stavlja prazna ambalaža.
 • Svako pivo označeno je brojem koji odgovara startnom broju pojedinog natjecatelja.
 • Pivo za prvi krug dijeli se svakom natjecatelju prije početka utrke, dok za naredne tri kruga svaki natjecatelj sam uzima pivo označeno njegovim startnim brojem.
 • Pivo otvara sam natjecatelj. Pivo za prvi krug otvara se na znak za početak utrke. Pivo za ostale krugove se ne smije otvoriti sve dok natjecatelj ne uđe u prijelaznu zonu pojedinog kruga.
 • Pivskom ambalažom nije dopušteno ni na koji način manipulirati, ili koristiti bilo kakva pomagala kako bi se pomoglo brzini izlijevanja.
 • Prolijevanje piva ili nepotpuno ispijeno pivo imaju za posljedicu diskvalifikaciju iz utrke.
 • Natjecatelji koji povraćaju prije završetka utrke moraju završiti jedan kazneni krug na kraju utrke (odmah nakon završetka 4. kruga). Opetovano povraćanje tijekom utrke i dalje zahtijeva samo jedan kazneni krug na kraju.
 • Svi sudionici utrke nastupaju na vlastitu odgovornost i organizatori ne snose nikakve pravne posljedice u slučaju tjelesne povrede ili štete nastale na opremi. Isto tako, organizatori ne odgovaraju za djela natjecatelja prema drugim natjecateljima ili trećim osobama.
 • Natjecatelji su se dužni kretati isključivo označenim stazama utrka te poštivati upute organizatora, redara i volontera.
 • Na utrci mogu sudjelovati isključivo punoljetne osobe koje imaju službeni startni broj kojeg su dužni nositi na prednjoj strani majice ili hlača tijekom cijele utrke. Natjecatelj koji na utrci trči bez službenog startnog broja ili s tuđim startnim brojem bit će isključen iz natjecanja.
 • Vremensko ograničenje utrke je 30 minuta. Natjecatelji koji probiju to vrijeme bit će isključeni iz utrke i prevezeni na cilj. Natjecatelji koji ne dovrše utrku prije isteka vremenskog ograničenja neće biti u službenom poretku.
 • Natjecatelji imaju pravo izjaviti prigovor na rezultate utrka u roku od 24 sata nakon što budu objavljeni.
 • O prigovoru odlučuje organizacijski odbor UPS fest festivala u roku od 24 sata od zaprimanja prigovora.
 • Najboljim natjecateljima dodijelit će se nagrade.
 • U cilju promicanja manifestacije organizator zadržava pravo na korištenje fotografija i videozapisa snimljenih tijekom utrke, kao i svih događaja koji su organizirani u vezi s tom manifestacijom.
 • Natjecatelji su suglasni su i prihvaćaju da su njihovi podaci i informacije pohranjeni u bazi podataka Organizatora utrke, te će se smatrati povjerljivim. Organizatori Beer mile utrke koji imaju pristup povjerljivim podacima, obvezuju se da neće priopćiti takve podatke trećim osobama, iskoristiti ih protiv interesa natjecatelja, niti omogućiti trećim osobama da ih iskoriste. Natjecatelji pristaju na objavljivanje njihovih osnovnih podataka (ime i prezime) te rezultata utrke na službenim stranicama Beer mile organizacije (The official beer mile resource – www.beermile.com).
 • Posebno se napominje da je alkoholizam opasan za zdravlje te da se alkoholna pića konzumiraju u umjerenim količinama.
CiljeviDjelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi

Promocija kućnog pivarstva kao hobija; promicanje i širenje znanja i vještina vezanih uz kulturu izrade piva; okupljanje kućnih pivara i organiziranje pivarskih druženja; širenje turističkih sadržaja vezanih uz pivarstvo; organiziranje edukacija, radionica, prigodnih kulturnih događanja te ostalih manifestacija vezanih uz pivarstvo; društveno povezivanje i jačanje suradnje kućnih pivara te uspostava kontakata i suradnje sa sličnim međunarodnim i domaćim organizacijama; organiziranje putovanja i suradnje sa sličnim udrugama i ustanovama vezanih uz kulturu izrade piva; sudjelovanje na sajmovima, izložbama i drugim manifestacijama; informiranje javnosti o radu i ciljevima udruge; izdavanje povremenih stručnih i informativnih publikacija vezanih uz pivo i pivarstvo sukladno Zakonu o medijima.

GET IN TOUCHDruštvene mreže
Za još više detalja zapratite nas i na društvenim mrežama
GET IN TOUCHDruštvene mreže
Za još više detalja zapratite nas i na društvenim mrežama