Best of Show – BOS pivo V. UPS festa

16. prosinca u varaždinskoj pivovari Saperlot kuhana je replika pobjedničkog piva V. UPS festa koji je održan u srpnju 2023. godine. Pivo pod umjetničkim imenom “Galaxy Glow NEIPAMiroslava Matoteka iz Kotoribe osvojilo je prestižnu titulu “Best of show” u teškoj koknurenciji od preko 100 različitih vrhunskih piva koje su stigle na naše Natjecanje. NEIPA (New England Ipa) je neprozirno pivo, slično klasičnoj američkoj IPA-i, no razlikuje se jer je kompletno mutno, sa puno voćnih aroma i okusa, ali mekog i kremoznog tijela uz manje gorčine nego kod klasičnih IPA. Posljednih je nekoliko godina  apsolutni hit među pivskim znalcima i nešto što se već dobro udomaćilo na brojnim tapovima kako u svijetu tako i kod nas.

Galaxy Glow koji se nalazu u istoj kategoriji je zaista vrlo posebno prvenstveno zahvaljujući odličnim odabirom i balansom Citre i Mosaic Cryo hmeljeva sa standardnim T90  Galaxya i Strate.

Miro je pivo opisao:

 “Pripremite svoje okusne pupoljke za kozmičko putovanje uz najnoviju NEIPA senzaciju – Galaxy Glow NEIPA. Čeka vas zvjezdana fuzija hmeljeva Citra, Galaxy, Mosaic i Strata, gdje je svaki gutljaj nebesko putovanje kroz carstva prepuna hmelja.

Uronite svoja osjetila u sočnu eksploziju citrusa, tropskog voća, breskve i marakuje koja se harmonizira u svakom gutljaju. Recite zbogom gorčini, osjetite baršunasto-gladak osjećaj u ustima i pozdravite simfoniju dobrote hmelja koja traje taman toliko da se vraćate po još.!”

Tijelo pivu osigurala je velika količina kvalitetnog pilsner slada dok su se za “mutni sjaj” pobrinule zobene pahuljice i pšenični slad fermentirani sa Verdant kvascem. Pivo je kuhano u organičenoj seriji od samo 1000 litara te će biti dostupno u kegovima ili limenkama, a može se nabaviti isključivo u promotivne svrhe preko članova Udruge pivara Sjever (email: info@u-p-s.hr)

CiljeviDjelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi

Promocija kućnog pivarstva kao hobija; promicanje i širenje znanja i vještina vezanih uz kulturu izrade piva; okupljanje kućnih pivara i organiziranje pivarskih druženja; širenje turističkih sadržaja vezanih uz pivarstvo; organiziranje edukacija, radionica, prigodnih kulturnih događanja te ostalih manifestacija vezanih uz pivarstvo; društveno povezivanje i jačanje suradnje kućnih pivara te uspostava kontakata i suradnje sa sličnim međunarodnim i domaćim organizacijama; organiziranje putovanja i suradnje sa sličnim udrugama i ustanovama vezanih uz kulturu izrade piva; sudjelovanje na sajmovima, izložbama i drugim manifestacijama; informiranje javnosti o radu i ciljevima udruge; izdavanje povremenih stručnih i informativnih publikacija vezanih uz pivo i pivarstvo sukladno Zakonu o medijima.

GET IN TOUCHDruštvene mreže
Za još više detalja zapratite nas i na društvenim mrežama
GET IN TOUCHDruštvene mreže
Za još više detalja zapratite nas i na društvenim mrežama